Fler attraktiva bostäder – nyckeln till regional tillväxt

Uddevalla är en kommun på frammarsch. Hit flyttar många för att ta del av expansionen med nya jobbmöjligheter och till det vackra läget vid kusten. Genom att bygga och erbjuda attraktiva bostäder vill Uddevallahem vara en del av kommunens framtida utveckling.

Att hyra sin lägenhet är populärt och bekymmersfritt. Många äldre Uddevallabor väljer att sälja villan och flyttar till en lägenhet, men i Uddevallahems bostadskö finns även unga som är på väg att flytta hem­ifrån.

– Det är byggboom i Uddevalla, inte sedan 80-talet har det satsats så mycket på nya lägenheter i kommunen som nu, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.

– På sikt arbetar vi på att få igång byggnation av cirka 220 nya lägenheter, bland annat i Uddevalla centrum. Vår filosofi är att bygga staden inifrån och ut. Det handlar om att bygga där männis­kor vill bo.

Uddevallahem är en kommunal bostadsstiftelse och tillhör allmännyttan. Före­­taget har 4 350 lägenheter och drygt 9 000 hyresgäster i Uddevalla och Ljungs­kile. För att alla ska få chansen till en lägenhet har Uddevallahem två olika köer till lediga lägenheter. Den ena kön avser lägenheter som presenteras på hemsidan, medan den andra kön avser nya bostadsområden som är under byggnation.

Och just nu är det två nya bostadsprojekt på gång. I kvarteret Fisketången i området Skogslyckan bygger Uddevalla­hem 32 nya hyreslägenheter med närhet till naturen och med skogen alldeles inpå knuten. Området ligger ett par kilometer från Uddevalla centrum, ett stenkast från havet och klipporna. Fisketången erbjuder olika typer av lägenheter som passar både unga, barnfamiljer och äldre.

Och för alla som vill bo nära centrum med shopping och nöjesliv men samtidigt med gångavstånd till strövområden och havet bygger Uddevallahem 48 lägenheter i två lamellhus i Folkets park. Själva parken genomgår en förändring från gammal folkpark till ett grönskande bostadsområde.

– Det är hög tid att byggandet tar fart, och den möjlighet som nu ligger framför oss måste tas tillvara på bästa sätt. Vi är övertygade om att det är just tillgången till attraktiva lägenheter i bra lägen som kommer att vara den avgörande faktorn i den hårdnande konkurrensen om framtidens arbetskraft, säger Thomas Aebeloe.

IMG_7067

IMG_9167