Familjen som förverkligar drömmen om att bo vid havet

par Small

När familjen Umeland/Eskilsson fick nys om Uddevallas nya bostadsområde Sundstrand bestämde de sig för att förverkliga drömmen om att bo vid havet, sälja lägenheten i Göteborg och flytta hem till sin uppväxtstad Uddevalla. 2014 står deras hus klart för inflytt.

Både Janni och Christoffer är uppvuxna i Uddevalla men har under de senaste sju åren bott i Göteborg och Halmstad.
– Vi flyttade för studier och blev sedan kvar. De första åren bodde vi i andrahandslägenheter men köpte sedan en insatslägenhet, berättar Janni.

Ville bo vid havet

par21

När så det skulle bli aktuellt att utöka familjen började de att fundera på hus eller radhus i Göteborgstrakten. Men med alla sinnen öppna så fick Janni syn på Vita Husens hemsida vintern 2012. Det var då funderingarna på allvar tog fart om att kanske flytta hem till Uddevalla igen.
– Vi har länge pratat om att vi skulle vilja bo vid havet och det här området har det mesta vi kunnat önska – havsutsikt, soligt läge och stranden 100 meter från huset. Och samtidigt mycket grannar, vilket passar oss. Dessutom är det väldigt prisvärt i jämförelse med Göteborg, fortsätter hon.

Liten underhållsfri tomt

Villan de valt är ett tvåplanshus på 118 kvm med en tillhörande terrass på nästan 65 kvm. Till det kommer en liten, relativt underhållsfri tomt.
– Som nyblivna småbarnsföräldrar är det skönt att bara kunna flytta in och inte ha för stor trädgård att sköta om. Dessutom kommer vi att ha skogen alldeles runt hörnet där vår son Miliam kan bygga kojor, klättra i träd och leka, säger Christoffer.

Bra pendlingsläge

Pendlingsläget gjorde också att valet kändes enkelt:
– Det går ju snabbt att ta sig ut på motorvägen och ta sig både till Göteborg, Trollhättan och Vänersborg, fortsätter han.
Nu längtar de efter att få flytta in. Men också efter att få se området växa fram.
– Det ska bli spännande att följa utvecklingen. Vägar och gatubelysning står ju klart så det är bara husen som fattas. Men såklart ser vi ju mest fram emot att få flytta in. Och att en vanlig dag efter jobbet kunna gå ner till stranden och ta ett kvällsdopp, avslutar Janni.